Main menu

Brussel sleept Nederland voor rechter om zwangerschapsverlof

24 jan 2013

Datum: 24-01-2013

Brussel sleept Nederland voor de rechter omdat de overheid de rechten van sommige werknemers niet voldoende beschermt. Het gaat om het recht van personen op terugkeer naar hun werk na zwangerschaps-, adoptie- of ouderschapsverlof.

Dat maakte de Europese Commissie, het dagelijks bestuur van de Europese Unie, donderdag bekend. In de Nederlandse wetgeving zijn nog steeds geen speciale bepalingen opgenomen die dergelijke werknemers beschermen, laakt Brussel.

De commissie hamert er bij Nederland al sinds 2007 op de wet in overeenstemming te brengen met Europese regels. Na verlof moeten werknemers, of ze nou man zijn of vrouw, terug kunnen naar dezelfde of een gelijkwaardige functie. Ook moeten teruggekeerde werknemers kunnen profiteren van alle verbeteringen in arbeidsvoorwaarden waar zij tijdens hun afwezigheid recht op zouden hebben gehad, stelt Brussel.

Hoewel Nederland zijn wetgeving in 2011 aanpaste, is het nog steeds onvoldoende, vindt de Europese Commissie. Het Europees Hof van Justitie in Luxemburg gaat zich nu over de kwestie buigen.

Bron: Algemeen Dagblad

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *