Main menu

Zes weken vaderschapsverlof Microsoft Nederland

16 jan 2018

Wie bij Microsoft Nederland werkt kan voortaan aanspraak maken op een aanzienlijk langer vaderschapsverlof. Het technologieconcern rekt wereldwijd zijn verlofregelingen flink op. De nieuwe verlofregeling geldt ook voor circa duizend medewerkers in Nederland, meldt Microsoft woensdag.

De regeling betekent dat nieuwe vaders bij Microsoft voortaan zes weken betaald thuis mogen blijven, in plaats van de wettelijk verplichte twee dagen. Daarnaast is het zwangerschapsverlof verlengd van zestien naar in totaal twintig weken.

Zieke familie
Ook kunnen medewerkers voortaan vier weken vrij krijgen om voor een direct familielid met ernstige gezondheidsproblemen te zorgen. Medewerkers die een kind adopteren, krijgen ook zes weken volledig betaald verlof, waar dat eerst vier weken was.

Microsoft is niet het eerst techbedrijf dat ruimhartiger omgaat met zijn verlofregelingen. Eerder gaven bedrijven als Mastercard en ook ING vaders al langer tijd om met hun pasgeboren kind door te brengen. Vaderschapsverlof kan een interessant lokmiddel zijn bij het werven van bijvoorbeeld IT-talent.

Bron: nu.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *